Enzym som finns i honung härstammar både från nektar och honungsbin.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Rimfrostmönster på honung
Rimfrostmönster på honung uppstår ibland på insidan av glaset i honungsburken. Hur ser rimfrost på honung ut? ”Rimfrosten” syns som små ljusa kristaller på glasets insida. Rimfrostliknande mönster är ganska...
Rönnbärsgelé med honung
När rönndruvan glöder är det fest i naturen. Rönnens bär är ett bevis på det oersättliga arbete som våra bin utför. Deras pollineringsarbete ger oss ett rikare djur- och fågelliv. Dessutom ger deras arbete en friskare...
Korndryck med honung
Recept på korndryck smaksatt med honung och citron. Ingredienser 2 1/2 l vatten 1 dl korngryn 5 st citroner, saft och skal 1/2 dl honung, eller efter smak Gör så här Koka korngryn och 1 1/2 liter vatten i en kastrull...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.