En film om hur man kan smälta, finsila och gjuta bivax på olika sätt.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Filmjölk med honung
Fil eller filmjölk med honung bli alltid en bra frukost. Många gillar att placera sin honung uppepå filen. Men du kanske föredrar att röra ner honungen så att hela filen får honungssmak. Är konsistensen hård kan du...
Korndryck med honung
Recept på korndryck smaksatt med honung och citron. Ingredienser 2 1/2 l vatten 1 dl korngryn 5 st citroner, saft och skal 1/2 dl honung, eller efter smak Gör så här Koka korngryn och 1 1/2 liter vatten i en kastrull...
Smältkanna för bivax
Smältkanna är ett praktiskt redskap för att smälta bivax, när du tillverkar bivaxljus och bivaxsalva, eller använder bivax för textil- och trävård.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.