Äppelkaka med kardemumma och honung

Äppelkaka med kardemumma och honung
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

En smakrik äppelkaka.

Ingredienser

125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stötta kardemummakärnor
Rivet skal av 1 citron
4 äpplen, skalade, i klyftor
2 msk mjölk
2 msk honung
1/2 dl rönnbär

Tillagning

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smör och låt kallna.

Vispa socker, smör och citronskal. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa upp smeten kraftigt ca 5-8 min.

Rör ner mjöl uppblandat med bakpulver och kardemumma.

Tillsätt mjölk och blanda.

Häll smeten i en smörad, bröad form.

Stick ner äppelklyftor och strö över bär.

Ringla sist över honung och baka i ugnen ca 30 min.

Filmer om honung, bivax, bipollen och propolis


Recept och tips med biprodukter