Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor...
Svensk honung - smaksatt av naturen!
Honung är en naturvara rik på smakupplevelser. Hyllad, uppskattad som livsmedel och uppburen i den forna läkekonsten. Genom historien i alla civilisationer har folk älskat honung, beundrat honungsbinas förmåga att hämta hem nektar och förvandla den till ett av våra mest naturliga livsmedel. Kvalitetshonung från region och blomsort ger oss unika smakupplevelser. Här finner du fakta, recept och tips med honung, bivax, bipollen och propolis.Upplev Svensk sorthonung
Populära inlägg
Så gör du fast honung flytande
Gör fast honung flytande igen genom att värma honungen. De flesta nordisk honungssorter kristalliserar och får seg eller fast konsistens med tiden. Det är precis som den ska vara, men ibland kan man behöva smälta...
Bivaxsalva med vegetabilisk olja
Gör din egen salva med bivax och vegetabilisk olja. Använd bivaxsalvan till torra händer, armbågar eller fötter. Bivaxsalva vårdar, mjukgör och ger ett skyddande skikt på huden. Här finns recept och sånt som du bör veta...